auto belettering

Autobelettering zelf ontwerpen

april 17, 2018

by — Posted in Reclame

Er bestaan speciale bedrijven die autobelettering kunnen aanbrengen op uw bedrijfsauto. Eventueel kan dit ook op een gewone personenauto van een particulier. Dit laatste komt echter minder vaak voor. Hoe dan ook, zelf autobelettering aanbrengen is een hele klus. De meeste mensen zijn niet bedreven genoeg om de bestickering zelf goed aan te kunnen brengen. De letters komen er dan vaak scheef op. Wat u ook vaak ziet zijn zichtbare luchtbellen onder de letters.

Voor het aanbrengen van autobelettering gaat u naar een specialist. Maar hoe zit het met het ontwerp? Kunt u autobelettering zelf ontwerpen?

Het ontwerpen van autobelettering

De meeste specialisten zullen akkoord gaan met zelfontworpen autobelettering. Zij kunnen immers elke vorm van belettering op maat maken en vervolgens aanbrengen.

Gaat u autobelettering zelf ontwerpen, dan dient u wel specifiek te zijn. Niet alleen welke letters en waar ze moeten staan dient u aan te geven. Ook aan het lettertype en de kleur moet gedacht worden. Een bloemist heeft baat bij een ander lettertype dan een financieel adviseur. Hebt u hier voldoende feeling voor, dan kunt u dit gerust zelf ontwerpen.

Bij beeldmerken is het van belang dat u uw logo of lijnwerk aanlevert in vectorformaat. Zo blijft de kwaliteit het mooist. Bitmaps zijn alleen geschikt voor eventuele foto’s.

Het zelf ontwerpen van autobelettering kan dus prima. Het moet echter wel genoemd worden dat mensen hun eigen kwaliteiten als vormgever vaak overschatten. Ze vinden dan zelf dat ze iets heel moois hebben gemaakt. Terwijl anderen het misschien amateuristisch of zelf lelijk vinden ogen.

Als u niet zeker weet of u over voldoende oog voor vormgeving beschikt, kunt u de vormgeving van uw belettering beter aan een auto belettering specialist overlaten. Een specialist houdt altijd rekening met uw wensen en komt met een professioneel ontwerp dat past bij uw bedrijf.