Wieldoppen bestellen

Hoe haalt u wieldoppen van een auto af?

oktober 19, 2017

by — Posted in Automotive

Hoe verwijdert u wieldoppen van een auto? Voordat u begint is het raadzaam om eerst even dit blog te lezen. Het bespaart u mogelijk tijd, ellende en geld. Het lijkt immers heel simpel, maar zeker als het de eerste keer is, kan het goed zijn om vooraf eerst even goed na te denken wat u gaat doen.

In veel gevallen is het mogelijk om met het manoeuvreren van vingers een wieldop van een auto te verwijderen. Bij gevallen waarbij dit niet kan kunt u gereedschap erbij halen. Neem bijvoorbeeld een schroevendraaier om hem los te wippen, maar doet dit wel zorgvuldig. Bij de ring van ijzer die de wieldop op de velg spant kunt u dan de schroevendraaier plaatsen en dan met uw hand aan de velg trekken. Leg de schroevendraaier ook alleen maar ter hoogte van het metaal en niet bij het plasticen deel, dat is immers kwetsbaarder.

Tips voor het verwijderen van wieldoppen

Ook zijn er modellen wieldoppen in omloop die omwille van veiligheid of diefstalpreventie zijn bevestigd met bouten. Dit is afhankelijk van het merk auto. In dit soort gevallen moet u de auto op de krik zetten en het complete wiel verwijderen om uiteindelijk de wieldop eraf te kunnen halen. Als u geluk heeft, dan beschikt u over een auto waarbij wieldoppen aan één van de wielbouten vastzitten. In zo’n geval hoeft niet het wiel te worden verwijderd maar dient alleen maar de bout los te worden gedraaid.

Aanvullend nog tips voor het terugzetten van de oude wieldop of een nieuw exemplaar: zorg altijd bij plaatsing dat de uitsparing bij het ventiel zit. Bedenk ook dat de pasring verstelbaar is. Plaats de ring naar binnen als de wieldop te los zit en alles komt goed. Zorg wel altijd voor een degelijke bevestiging, zodat de wieldop niet snel kan loslaten en u hem mogelijk zelfs verliest.

Wieldoppen bestellen.