Buurthuis

De populairste buurthuizen in Twente

december 18, 2017

by — Posted in Activiteiten

De vraag is nauwelijks te beantwoorden: wat zijn de populairste buurthuizen in Twente? Vind je het populairste buurthuis van Twente in steden als Enschede, Hengelo of Almelo, of moeten we dan in kleinere plaatsen als Losser of Oldenzaal zijn? Misschien is een buurthuizenverkiezing een leuk idee voor een programmareeks op RTV Oost. Zolang die er nog niet is, laten we het antwoord over aan uw eigen beoordeling. Want in Twente het leukste buurthuis of wijkcentrum kiezen, da’s toch vaak een heel persoonlijke keuze.

Voor veel inwoners in een wijk of buurt geldt dat hun eigen buurthuis favoriet zal zijn. Dit is immers de plek waar sinds jaar en dag voor jong en oud van alles te doen is. Het sociaal cement van de buurt is bij veel mensen zeer in trek. Veel mensen kennen vaak ook maar één buurthuis in Enschede, vaak alleen hun eigen.

Aanbod buurthuis bepaalt vaak de populariteit

Toch is af en toe een buurthuis in Almelo, Hengelo of Enschede of de omliggende gemeentes populairder dan anderen. Dit kan komen doordat mensen het aanbod meer aanspreekt. Stel dat je kleine kinderen hebt, dan zal je een voorkeur hebben voor een wijkcentrum of buurthuis waar vaak een knutselmiddag op de vrije woensdag is, of waar wel eens een kinderkledingruilbeurs of voetbalplaatjesruilbeurs is. En wie bejaard is en mobiel genoeg, zal eerder geneigd zijn om een buurthuis te bezoeken waar veel seniorenactiviteiten zijn.

Een andere reden die kan meespelen is als je in een buurthuis een zaal kunt huren. Du als je een verjaardag, jubileum, reünie, vergadering of andere activiteit wil organiseren, dan is zo’n plek middenin je eigen wijk nog helemaal niet zo’n gek idee. Zeker als je ziet dat het aantrekkelijk is voor je portemonnee: de huur is vaak laag, je mag soms zelf de horeca organiseren en het wijkcentrum of buurthuis bij jou in Twente houdt er ook nog inkomsten en een hoger bezoekersaantal aan over.

Dus of het nou het buurthuis van Stroinkslanden, Wesselerbrink of de Hengelose Es is, kijk zelf wat je een prettige plek vindt!